Om os

Pristeds Bobler:   Dykkerhistorien – fra start til nu

Virksomheden Pristeds Bobler har eksisteret siden starten af 00’erne og siden 2001 har Pristeds Bobler, med instruktør Henriette Pristed, haft sin daglige gang på Aalborg Sportshøjskole.

Henriette har tillige undervist i både dykkerklub regi, ved flere dykkercentre, skoler og bl.a. også en speciel skoleklasse for børn i mistrivsel. For børn i mistrivsel kan det være svært at modtage læring, men via dykningen og dykkerteorien, skete en fantastisk og væsentlig forbedring af deres kundskaber inden for basale fag som matematik, læsning, skrivning, biologi, geografi mm.

Baggrund:   Interessen for vand

Henriette blev som helt lille introduceret af sin mor og far til glæderne ved vandet – i form af sejlbåde. Mange weekender og ferier blev tilbagt ved havnemiljøerne i limfjorden og fjorden blev også gennem-sejlet mange gange.
Som stor teenager købte Henriette halvpart i en hurtigt-sejlene jolle (Finnjolle) og som 17 årig fik hun duelighedsbeviset og ca 10 år senere bestod hun eksamen til den engelske ‘coastal skipper and yachtmaster offshore’.

Karrieren tættere ved vandoverfladen startede med snorkling i 90’erne. Nysgerrigheden til livet under overfladen, og lidt dybere end bare et par meter, blev større og større og hurtigt blev Henriette introduceret til ‘rigtig’ dykning.

Dykning i England og Thailand – gode (uddannelses)dykker steder

Dykkeruddannelse startede ved Underwater Experiences, der blev kørt af Rose og Derek Drennan, Bristol, England. I slutningen af 90’erne bestod hun Divemaster certificeringen og deltog mere formelt som assistent ved uddannelserne hos Underwater Experiences.

Det videre forløb til dykkerinstruktør (OWSI instruktør nr #616540) foregik i Thailand hos DiveAsia. Dykkercenteret DiveAsia har eksisteret siden 1996 og blev startet af en dansker, Bjørn Täckmann. Forløbet er meget intensivt, men i rolige omgivelser inden for dykkercentrets mure og de varme thailandske himmelstrøg, så er det absolut et sted der kan anbefales.

For kort at opsummere, så har Henriette siden slutningen af 90’erne uddannet elever – de første par år som Divemaster og derefter som dykkerinstruktør.